onsdag 22 januari 2014

Fisk rätt

Idag så skulle vi laga fisk som heter sej, till de gjorde vi stekt potatis. Självklart så fick man ju jobba med Max (Y)

Ingredienser:
Sej
2 potatisar
Svartpeppar
Vitpeppar
Peppar
Salt
1 ägg
Ströbröd
Morötter
Paprika
Curry

Vi körde utan recept för de behövs inte de, först börjar man med att pensla fisken med ett ägg. Sedan så doppar man fisken i ströbröd, då har man gjort själva paneringen. Sen var de bara att sätta på pannan med smör i och steka den försiktigt. De är viktigt att man vänder den lite då och då så den inte blir bränd på någon av sidorna. Efter de så skalar man potatisarna och skär dom i lagom stora bitar. Steker till dom, och då är de viktigt att de inte är bara färgen som ska bli gyllene brun utan att potatisen ska vara mjuk igenom. Sen kryddar man dom medans dom steks, vi hade lite svartpeppar, vitpeppar (OPS ta inte för mycket vitpeppar), salt, peppar och väldigt lite curry. Sen var de bara att hacka paprikan och riva morötterna som man ska ha till. De tog ungefär 40 min förr oss.. men vi var ganska sega och gjorde de noggrant! Man får se upp för vitpepparn och att man måste ha koll på fisken, annars så ska man klara de utan problem. Jag är mest nöjd med potatisarna, dom blev perfekta och vi körde för egen hand alltihop och tog dom ingredienserna vi ville ha och balanserade ihop dom så de blev perfekt. Fisken blev också väldigt bra men potatisarna var perfekta! Rätten är ganska enkel, men med olika tekniker och man kan göra som vi, ändra och testa saker och utmana sig själv!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar