torsdag 6 mars 2014

Reklamfilm

Har fått i uppgift att välja en reklamfilm och sen analysera den, jag valde då flygresors reklam länken ser ni här: http://www.youtube.com/watch?v=Lw1aOJgbXpA


Produkten gör reklam för flygresor, reklamen är ju väldigt bra för att sången får man väldigt lätt på hjärnan. Den är ju mest inriktad på vuxna och äldre personer som bara ville resa bort och koppla av. I reklamfilmen dominerar färgen blå som symboliserar himmeln, stillhet och framför allt lugn. Jag tycker de passar perfekt i denna reklamen, bara ta de lugn och koppla av och himlen hör ihop med flygplan ju. Sen kommer ju även mycket vitt med i reklamen, vitt som symboliserar bland annat säkerhet. De passar ju bra i en reklam där man måste åka flygplan, folk kanske är rädda för de men vitt symboliserar ju säkerhet. Sen så symboliserar vitt också ljus och oskuld. Sen sista färgen som syns ibland är gult, den symboliserar ju solsken och glädje. De är ju precis de man vill ha när man åker utomlands, solsken och mycket glädje.

De man ser mycket i reklamen är ju ett flygplan, men om man kollar nogare så ser man även leendet i bilden, en liten gubbe som ler lite svagt mitt i reklamen. Sen så är ju palmer och djur med i bakgrunden och även pengar. Filmen börjar ju röra sig neråt, men sedan tar den full fart åt höger. När de går åt höger blickar man framåt.

Jag tycker filmen säljer produkten väldigt bra, låten är mycket bra på grund av att man får den på hjärnan och sedan så fastnar man lätt i reklamen och man bara längtar till att få koppla av.

// Simon Andrén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar